v
ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU - AŞÇILIK
Program Yeterlilikleri (Guruplandırılmış)
BİLGİ
 
Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mut-fak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek. 
 
BECERİ
 
Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek 
 
Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek 
 
Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri pro-fesyonel bir şekilde uygulayabilmek 
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek 
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak 
 
YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİLME YETKİNLİĞİ
 
6. Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek. 
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek. 
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak. 
 
Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek 
 
Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendi-rebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek. 
 
YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
 
Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek. 
 
YETKİNLİK-İLETİŞİM VE SOSYAL YETKİNLİK
 
Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek 
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek. 
 
YETKİNLİK-ALANA ÖZGÜ YETKİNLİK
 
Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek 
 

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları