Aşçılık diğer meslekten farklı olarak, insanın tüm duyu organlarını tam ve doğru bir şekilde kullanmasını gerektiren, bireyin mesleki teknik bilgi ve becerisinin yanında kültürel ve sanatsal bilgi ve becerisinin olmasını gerektiren çok yönlü bir meslektir. Bu yüzden aşçılık alanında yetiştirilen öğrencilerin mesleki teknik bilgi ve beceri eğitimleri başta olmak üzere, görsel, duyusal, ve lezzet anlamında da iyi bir eğitimden geçmesi, ayrıca kültürel anlamda programımız içerisinde ayrıca önem verdiğimiz Türk Mutfak Kültürü'ne hakim, diğer ülke mutfak ve kültürleri konusunda da bilgi, görgü sahibi olması gerekmektedir.
Bu donanıma ek olarak görev yapacakları yiyecek-içecek üretimi faaliyeti bulunan her türden kurum ve kuruluşun mutfak işletmesi ve yönetimi konusunda da bilgi sahibi olmaları da gerekmektedir. Aşçılık Programından Mezun olan öğrenciler ağırlıklı olarak;
Gibi alanlarda İstihdam edilme ve iş geliştirme imkânları bulunmaktadır. Ön Lisans düzeyinde eğitim veren Aşçılık Programı, YGS-4 puan türünde öğrenci kabul etmektedir.