Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU - AŞÇILIK
Sıra No
Açıklama
T.Y.Y.Ç
1
Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek.
2
Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek.
3
Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek.
4
Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek.
5
Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek
6
Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek.
7
Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek.
8
Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek.
9
Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek.
10
Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek.
11
Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
12
Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak.
13
Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
14
Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek.
15
Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak.
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Programın Öğrenme Çıktıları
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Ders-Kategori Listesi
Alınacak Derece
Amaç Ve Hedefler
Aşçılık Eğitimi Hakkında Genel Bilgiler
Bölüm Başkanı Ve AKTS Koordinatörü
Bölüm Başkanı Ve AKTS Koordinatörü
Kabul Koşulları
Mezuniyet Koşulları
Program Tanıtım Bilgileri
Program Yeterlilikleri (Guruplandırılmış)
Program Yeterlilikleri (Sıralı)
Sınav Değerlendirme Kuralları
Üst Kademeye Geçiş.