v
ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU - AŞÇILIK
Sıra No 
Açıklama 
T.Y.Y.Ç 
1Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mutfak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek. 
2Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygulayabilmek. 
3Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek. 
4Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendirebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek. 
5Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek 
6Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek. 
7Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek. 
8Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek. 
9Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek. 
10Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek. 
11Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek. 
12Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak. 
13Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek. 
14Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek. 
15Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak. 

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları