Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU - LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ
Sıra No
Açıklama
T.Y.Y.Ç
1
Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olur ve alanındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilir.
BİLGİ,YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİ,YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
2
Laboratuvar cihazlarının bakım-onarımı konusunda bilgi sahibi olup, cihazları etkin kullanabilme yeteneği kazanır.
YETKİNLİK-ALANA ÖZGÜ YETKİNLİK
3
Laboratuvar ekipmanlarını kullanır, laboratuvarda tek başına ve grup çalışmasıyla bilimsel araştırma yapar.
YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİ,YETKİNLİK-ALANA ÖZGÜ YETKİNLİK
4
Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme, sorunları tanıyabilme ve çözüm önerisi geliştirebilme becerisi kazanır.
YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİ
5
Alanıyla ilgili farklı sektörlerdeki gelişmeleri takip ederek, bu gelişmeleri iş hayatında uygulayabilir.
YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
6
İş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olur.
YETKİNLİK-İLETİŞİM VE SOSYAL YETKİNLİK,YETKİNLİK-ALANA ÖZGÜ YETKİNLİK
7
Sanayi ve hizmet sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulamaları yapar.
YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ,YETKİNLİK-ALANA ÖZGÜ YETKİNLİK
8
Mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak sorumlulukları çerçevesinde etkili iletişim kurarak ilgili düzenlemeleri yapabilir.
YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİ,YETKİNLİK-İLETİŞİM VE SOSYAL YETKİNLİK
9
Bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanır.
BİLGİ,BECERİ,YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
10
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanır.
BECERİ,YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
11
gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine ilişkin teorik bilgiye sahip olur, katkı maddelerinin fonksiyonlarını açıklar ve uygulamaya yönelik analizleri yapabilir.
BİLGİ,BECERİ,YETKİNLİK-BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLME VE SORUMLULUK ALABİ,YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
12
Moleküler biyolojideki genel teknikleri kavrar, biyomalzemeleri tanır ve alet kullanımını geliştirir.
BİLGİ,BECERİ,YETKİNLİK-ÖĞRENME YETKİNLİĞİ
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Programın Öğrenme Çıktıları
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Ders-Kategori Listesi
Alınacak Derece
Amaç Ve Hedefler
Bölüm Başkanı Ve AKTS Koordinatörü
Kabul Koşulları
Mezuniyet Koşulları
Program Yeterlilikleri (Gruplandırılmış)
Program Yeterlilikleri (İlişkilendirilmiş)
Program Yeterlilikleri (Sıralı)
Sınav Değerlendirme Kuralları
Üst Kademeye Geçiş