v
Geri
Yazdır
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Besin kimyasına giriş, genel olarak besinlerin bileşimi  
2Çözeltiler ve kolloid sistemler  
3Karbonhidratların sınıflandırılması ve yapıları  
4Karbonhidratların özellikleri  
5Proteinlerin yapısı   
6Proteinlerin genel özellikleri  
7Yağların yapısı  
8Yağların genel özellikleri  
9Enzimlerin sınıflandırılması, yapısı ve enzim aktivitesini etkileyen etmenler  
10Enzimlerin besin sanayisinde kullanım alanları  
11Besinlerde bulunan pigmentler, tat ve koku öğelerinin yapısı   
12Besinlerde bulunan pigmentlerin genel özellikleri ve işlevleri   
13Besinlerde bulunan tat ve koku öğelerinin genel özellikleri ve işlevleri   
14Besin öğelerinin farklı koşullardaki değişimleri