Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Su ve Elektrolitler
2
Besin grupları
3
Besin grupları
4
Besin grupları
5
Etlerin tanımı, çeşitleri, bileşimi, yapısı ve beslenmedeki önemi Kurubaklagillerin tanımı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Yağlı tohumlar ve sert kabuklu meyveler
6
Yumurta tanımı, yapısı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Sütün tanımı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Süt ürünleri
7
Tahılların tanımı,çeşitleri, yapısı ve beslenmedeki önemi Tahılları kullanma şekilleri, saklama ilkeleri
8
Sebze ve meyvelerin tanımı, yapısı ve beslenmedeki önemi, pişirme, satın alma ilkeleri Taze sebze ve meyvelerin kullanılması
9
Yağların tanımı, çeşitleri, bileşimi, yapısı ve beslenmedeki önemi Yağların fiziksel ve kimyasal özellikleri Tatlılar, çeşitleri ve özellikleri
10
Besinleri işleme ve saklama yöntemleri
11
Yemek planlama-yemek tarifleri Mutfak özelliği, araç ve gereçleri
12
Diyet posası ve hastalıklarla ilişkisi - doğal besin toksinleri
13
İçecekler
14
Özel durumlarda beslenme
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri