v
Geri
Yazdır
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Su ve Elektrolitler  
2Besin grupları   
3Besin grupları   
4Besin grupları   
5Etlerin tanımı, çeşitleri, bileşimi, yapısı ve beslenmedeki önemi Kurubaklagillerin tanımı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Yağlı tohumlar ve sert kabuklu meyveler  
6Yumurta tanımı, yapısı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Sütün tanımı, bileşimi ve beslenmedeki önemi Süt ürünleri  
7Tahılların tanımı,çeşitleri, yapısı ve beslenmedeki önemi Tahılları kullanma şekilleri, saklama ilkeleri  
8Sebze ve meyvelerin tanımı, yapısı ve beslenmedeki önemi, pişirme, satın alma ilkeleri Taze sebze ve meyvelerin kullanılması  
9Yağların tanımı, çeşitleri, bileşimi, yapısı ve beslenmedeki önemi Yağların fiziksel ve kimyasal özellikleri Tatlılar, çeşitleri ve özellikleri  
10Besinleri işleme ve saklama yöntemleri  
11Yemek planlama-yemek tarifleri Mutfak özelliği, araç ve gereçleri  
12Diyet posası ve hastalıklarla ilişkisi - doğal besin toksinleri  
13İçecekler  
14Özel durumlarda beslenme  

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları