v
Geri
Yazdır
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Beslenme ve sağlıkla ilgili temel kavram ve ilkeleri   
2Besin öğeleri ve besin gurupları   
3Sağlıklı beslenme açısından besin öğelerinin özellikleri, vücut çalışmasındaki görevleri, günlük alınması gereken miktarlar  
4Enerji metabolizması . Bazal metabolizma hızı ve fiziksel aktivitenin enerji metabolizması ile ilişkisi  
5Zayıflık ve obezitenin nedenleri ve beslenme şekilleri  
6Sağlıklı beslenme için besin hijyeni, yiyecekleri saklama, hazırlama ve pişirme koşulları  
7Ara sınav  
8Gebe ve emzikli kadınların beslenmesi   
9Bebeklerin ve çocukların beslenmesi  
10 Malnütrisyon ve metabolik hastalıklarda beslenme  
11 Malnütrisyon ve metabolik hastalıklarda beslenme  
12Yaşlıların beslenmesi  
13İşçilerin beslenmesi  
14Sporcuların beslenmesi  

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları