Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Beslenme ve sağlıkla ilgili temel kavram ve ilkeleri
2
Besin öğeleri ve besin gurupları
3
Sağlıklı beslenme açısından besin öğelerinin özellikleri, vücut çalışmasındaki görevleri, günlük alınması gereken miktarlar
4
Enerji metabolizması . Bazal metabolizma hızı ve fiziksel aktivitenin enerji metabolizması ile ilişkisi
5
Zayıflık ve obezitenin nedenleri ve beslenme şekilleri
6
Sağlıklı beslenme için besin hijyeni, yiyecekleri saklama, hazırlama ve pişirme koşulları
7
Ara sınav
8
Gebe ve emzikli kadınların beslenmesi
9
Bebeklerin ve çocukların beslenmesi
10
Malnütrisyon ve metabolik hastalıklarda beslenme
11
Malnütrisyon ve metabolik hastalıklarda beslenme
12
Yaşlıların beslenmesi
13
İşçilerin beslenmesi
14
Sporcuların beslenmesi
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri