Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES329 - Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Besin tüketim durumunun (ulusal, hane halkı ve bireysel düzeyde) değerlendirilmesinin önemi
2
24-saatlik geriye dönük besin tüketim kaydının alınması I
3
24-saatlik geriye dönük besin tüketim kaydının alınması II
4
24-saatlik geriye dönük besin tüketimi video gösterimi ve tartışma
5
Besin kayıt yöntemi (veya günlük tutma)
6
Besin tüketim sıklığı
7
Ara sınav
8
Diyet öyküsü
9
Besin tüketiminin gözlenmesi
10
Besin tüketim durumunun değerlendirilmesinde yeni teknolojiler: Telefon, fotoğraf, ses kayıt cihazları, bilgisayar ile besin tüketiminin saptanması
11
Farklı yöntemlerle alınan besin tüketim kayıtlarının tartışılması I
12
Farklı yöntemlerle alınan besin tüketim kayıtlarının tartışılması II
13
Besin tüketim durumunun ve besin ögesi alımlarının önerilerle karşılaştırılması
14
Özel gruplarda (çocuklar, yaşlılar vb.) besin tüketim durumunun değerlendirilmesi
15
16
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri