v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES329 - Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Besin tüketim durumunun (ulusal, hane halkı ve bireysel düzeyde) değerlendirilmesinin önemi  
224-saatlik geriye dönük besin tüketim kaydının alınması I  
324-saatlik geriye dönük besin tüketim kaydının alınması II  
424-saatlik geriye dönük besin tüketimi video gösterimi ve tartışma  
5Besin kayıt yöntemi (veya günlük tutma)  
6Besin tüketim sıklığı  
7Ara sınav   
8Diyet öyküsü  
9Besin tüketiminin gözlenmesi  
10Besin tüketim durumunun değerlendirilmesinde yeni teknolojiler: Telefon, fotoğraf, ses kayıt cihazları, bilgisayar ile besin tüketiminin saptanması  
11Farklı yöntemlerle alınan besin tüketim kayıtlarının tartışılması I  
12Farklı yöntemlerle alınan besin tüketim kayıtlarının tartışılması II  
13Besin tüketim durumunun ve besin ögesi alımlarının önerilerle karşılaştırılması  
14Özel gruplarda (çocuklar, yaşlılar vb.) besin tüketim durumunun değerlendirilmesi  
15   
16   

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları