Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 427 - Besin Alerjileri ve Besin Duyarlılığı
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Besin alerjisi ve duyarlılıklarının tanımı
2
Besin alerjisi ve duyarlılıklarının patofizyoljisi
3
Ig-E aracılı, Non-Ig E aracılı, mixed tip reaksiyonlar
4
Besin intoleransları
5
Besin alerjilerinde tanı yöntemleri
6
Alerji oluşumuna neden olan besinler
7
Ara Sınav
8
Besin alerjilerinde beslenme tedavisi
9
Besin alerjilerinde beslenme tedavisi
10
Besin alerjilerine yönelik tarifelerin geliştirilmesi
11
Besin alerjilerine yönelik tarifelerin geliştirilmesi
12
Alerjinin önlenmesi
13
Besin alerjileri ve diğer hastalıklarla ilişkisi
14
Besin endüstrisinde alerjen gıdalar ve yasal düzenlemeler
15
16
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri