v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 426 - Probiyotikler ve Prebiyotikler
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Mikrobiyal ekolojide moleküler metodlar Lactobasillerin ve Bifidobakterilerin taksonomisi Gastrointestinal yoldaki Laktobasillerin mikroekolojisi   
2Laktobasiller tarafından üretilen eksopolisakkaritler Genome sekanslarının ötesi: İntestinal bakterilerin genomlarının analizleri hakkında denemeler   
3Mukozal immun sistem ve intestinal epitelyumdaki kommensal enterik bakterilerin moleküler interaksiyonları: Kronik intestinal inflamasyonda implikasyonlar   
4Ürogenital enfeksiyonların önlenmesi ve tedavi edilmesinde bakteriyal terapötikler (ilaçlar)  
5Prebiyotikler ve infant mikrobiyotası İntestinal mikrobiyal ekoloji ve kompozisyonu   
6Probiyotikler ve prebiyotikler: nereye gidiyoruz?  
7Ara Sınav  
8Bifidobakterilerin teşhisi ve tanımlanmasında cins ve türe özgü PCR primerı  
9Prebiyotik oligosakkaridler: biyolojik aktivitelerin incelenmesi ve gelecekteki potansiyel gelişmeler  
10Prebiyotikler ve kalsiyum emilimi  
11Gastrointestinal mikroflora ve probiyotiklerin genomik duruşları Intestinal mikroflora ve mukozal immune cevabın homeostatisisi: probiyotikler için implikasyonlar   
12Intestinal mikroflora ve atopik hastalık  
13Genetik olarak modifiye edilmiş probiyotikler  
14İltihabi bağırsak hastalığı probiyotik terapisindeki olası rolü   
15   
16   

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları