v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 203 - Besin Kimyası Analizleri I
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Besin kimyasına giriş, genel olarak besinlerin bileşimi  
2Çözeltiler ve kolloid sistemler  
3Karbonhidratların sınıflandırılması ve yapıları  
4Karbonhidratların özellikleri  
5Proteinlerin yapısı   
6Proteinlerin genel özellikleri  
7Yağların yapısı  
8Yağların genel özellikleri  
9Enzimlerin sınıflandırılması, yapısı ve enzim aktivitesini etkileyen etmenler  
10Enzimlerin besin sanayisinde kullanım alanları  
11Besinlerde bulunan pigmentler, tat ve koku öğelerinin yapısı   
12Besinlerde bulunan pigmentlerin genel özellikleri ve işlevleri   
13Besinlerde bulunan tat ve koku öğelerinin genel özellikleri ve işlevleri   
14Besin öğelerinin farklı koşullardaki değişimleri  
15   
16   

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları