v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES414 - Beslenme ve Genetik
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Genetik varyasyon: beslenme uygulamaları  
2Genler ve besin ögeleri veya besin bileşenleri arasındaki ilişki  
3Besin ögeleri ve gen ekspresyonu  
4Gıda bileşenlerinin etkinliği ve güvenliğinin değerlendirilmesinde nutrigenomikler  
5Genetik varyasyon ve beslenme gereksinimleri  
6Vitamin metabolizması, genetik ve çevre  
7Nutrigenomik  
8Nutrigenomik  
9Genler, diyet ve plazma lipidleri  
10Çevresel etkileşimler ve koroner kalp hastalığı  
11Tip 1 Diyabette gen-besin ögesi etkileşimi  
12Kanser nutrigenomikleri  
13Obesite genetiği  
14Epigenetik  

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları