v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 209 - Genel Mikrobiyoloji
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Mikroorganizma morfolojisi, Mikroorganizma genetiği  
2Mikroorganizma fizyolojisi, Mikroorganizmaların bulaşma yolları  
3Mikroorganizma kontrol yöntemleri, Sterilizasyon ve dezenfeksiyon kuralları  
4Mikroorganizmaların immünolojik özellikleri, Konağın immünolojik özellikleri  
5Konağın nonspesifik ve spesifik savunma mekanizmaları  
6Hipersensitibilite, İmmün yetmezlik, Kanser immünitesi, Aşılar ve bağışık serumlar  
7Laboratuvarlarda genel prensipler, Klinik mikrobiyoloji laboratuvar yöntemleri  
8Bakteriler ve enfeksiyon yapma özellikleri  
9Önemli bakteriyel enfeksiyonlar  
10Virüsler ve enfeksiyon yapma özellikleri  
11Önemli viral enfeksiyonlar  
12Mantar ve parazitlerin enfeksiyon yapma özellikleri  
13Önemli mantar ve parazit enfeksiyonları  
14Hastane enfeksiyonları  
15   
16   

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları