Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 212 - Besin Mikrobiyolojisi
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Mikrobiyolojinin temel ilkelerine giriş, gıdalar ve mikroorganizmalar
2
Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynakları
3
Mikrobiyel gelişmeyi etkileyen faktörler
4
Mikrobiyel gelişmeyi etkileyen faktörler
5
Gıdalarda İndikatör mikroorganizmalar
6
Bakteriyel Kaynaklı besin zehirlenmeleri
7
Küf ve küflerin ürettiği mikotoksinler
8
Gıda Muhafaza Yöntemleri
9
Gıda Muhafaza Yöntemleri
10
Mikrobiyolojik Bozulmalar, Kümes hayvanları, et ürünleri, süt ve süt ürünleri
11
Mikrobiyolojik Bozulmalar, Sebze ve meyveler, tahıl ve tahıl ürünleri
12
Mikrobiyolojik Bozulmalar, konserve yiyecekler
13
Fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmalar
14
Gıda güvenliği, mikrobiyolojik kriterler, hızlı mikrobiyolojik yöntemler
15
16
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri