v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 212 - Besin Mikrobiyolojisi
DERS AKIŞI 
Hafta 
Konu 
Ön Hazırlık 
Metodoloji 
1Mikrobiyolojinin temel ilkelerine giriş, gıdalar ve mikroorganizmalar  
2Mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynakları  
3Mikrobiyel gelişmeyi etkileyen faktörler  
4Mikrobiyel gelişmeyi etkileyen faktörler  
5Gıdalarda İndikatör mikroorganizmalar  
6Bakteriyel Kaynaklı besin zehirlenmeleri  
7Küf ve küflerin ürettiği mikotoksinler  
8Gıda Muhafaza Yöntemleri  
9Gıda Muhafaza Yöntemleri  
10Mikrobiyolojik Bozulmalar, Kümes hayvanları, et ürünleri, süt ve süt ürünleri  
11Mikrobiyolojik Bozulmalar, Sebze ve meyveler, tahıl ve tahıl ürünleri  
12Mikrobiyolojik Bozulmalar, konserve yiyecekler   
13Fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmalar  
14Gıda güvenliği, mikrobiyolojik kriterler, hızlı mikrobiyolojik yöntemler  
15   
16   

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları