Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - HEMŞİRELİK - HEM 325 - Toplum Beslenmesi
DERS AKIŞI
Hafta
Konu
Ön Hazırlık
Metodoloji
1
Toplum beslenmesinin tanımı, önemi ve içeriği
2
Beslenme epidemiyolojisi
3
Beslenme - sağlık ilişkisi ve hemşirelik
4
Beslenme durumunu saptanmak için kullanılan yöntemler (antropometrik ölçümler, klinik belirtiler, sağlık istatistikleri, yaşa özgü mortalite ve morbidite hızları vb)
5
Beslenmeye bağlı ortaya çıkan sorunlar ve klinik belirtiler
6
Toplum beslenmesini etkileyen faktörler
7
Ara Sınav
8
Beslenme yetersizlikleri ve beslenme bozuklukları
9
Toplumda görülen beslenme sorunlarına ilişkin istatistikler
10
Gelişim dönemlerine göre beslenme sorunlarına bağlı morbidite ve mortalite oranları
11
Türk toplumuna özgü besin tüketimi ve tüketim araştırmaları
12
Gıda sanitasyonu (besinleri alma, saklama, hazırlama ve pişirme kuralları, gıda katkı maddeleri vb)
13
Besin zenginleştirme ve risk gruplarına özgü beslenme planı örnekleri (gebe, bebek-çocuk, yaşlı, işçi vb)
14
Toplum beslenmesinde sağlık eğitimi
15
16
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri