Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 228 - Beslenme İlkeleri II
Sayı
Öğrenme Çıktısı
1
Besinlerdeki besin öğelerinin kayıplarını en aza indirmek için içeriğe uygun hazırlama ve pişirme tekniklerini öğrenir.
2
Vitamin ve mineral içerikleri yönünden besinleri değerlendirip insan beslenmesindeki önemini kavrar
3
Farklı yaş ve cinsiyete göre günlük vitamin ve mineral gereksinmelerini bilerek diyet örüntüsünü bu açıdan yorumlar
4
Su ve elektrolitlerin vücut çalışmasındaki önemini öğrenir
5
Menü planlamanın nasıl yapılacağını öğrenecek ve menü planlama becerisi kazanır.
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Loading…
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri