Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES339 - Besin Endüstrisinde Artık ve Atıklar
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
15520403735519
Katalog Id:
71767
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Endüstrisinde Artık ve Atıklar
Ders Kodu:
BES339
Dönem:
05
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
2,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Prof.Dr. Aydan ERCAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Gıda endüstrisinin yan ürünleri ve artıklarının sınıflandırılması, Tanımları, Artık ve atıkların yapısal özellikleri ve kimyasal bileşimleri, Gıda sanayii atık-sularının karakteri, Süt, Hububat, Et ve kümes hayvanları bitkisel ve hayvansal yağlar, Şeker endüstrilerinin artık ve atıklarının değerlendirilmesi, Meyve-sebze değerlendirme ve fermantasyon proseslerinin artık ve atıklarının değerlendirilmesi.
Dersin İçeriği:
Endüstriyel atık su arıtımı ve artıkların değerlendirilmesi
Ders Kaynak:
Sunum,Anlatım
Ders Kaynak Önerilen:
Tanyolaç, S.S. Industrial Wastewater Treatment, Çelebi (Ed.s), Technical Notebook of Chamber of Chemical Engineers,1992.
Zadow, J.G. Whey and Lactose Processing. Elsevier Appl.Sci., 1992
VanLoon, G.W. and Duffy, S.J. Enviromental Chemistry, Oxford Univ.Press, 2000
Vesilind, P.A. Enviromental Pollution and Control. AnnArbor Sci.Publ, 1975
DeWitt, J.N. Lecturer?s Handbook on Whey and Whey Products, European Whey Products Association, 2001
Eckenfelder, W.W., Industrial Water Pollution Control, 2000
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri