Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES329 - Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
15520403735515
Katalog Id:
71762
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
Ders Kodu:
BES329
Dönem:
05
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
2,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Dr.Öğr.Üyesi Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Beslenme durumunun değerlendirilmesinde besin tüketim kayıtlarını alınmasının önemi, farklı besin tüketimi kayıt yöntemleri, bunların güçlü ve zayıf yönlerini öğretmek, besin tüketim verilerinden enerji ve besin ögesi alımlarının hesaplanmasını kavratmak
Dersin İçeriği:
Besin tüketim kayıtlarının alınmasının önemi, farklı besin tüketim kayıt yöntemleri ve bu yöntemlerin güçlü-zayıf yönleri, kayıt almada kullanılan yeni teknolojiler, farklı yaş gruplarına uygun besin tüketim kayıtları, besin tüketim verilerinden enerji ve besin ögeleri alımının hesaplanması
Ders Kaynak:
1. Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, New York, 2nd Ed.
2. Lee RD, Niemann DC (2007). Nutritional Assessment. McGrawHill, Boston, 4th Ed.
3. Institute of Medicine (IOM). (2000).Dietary Reference Intakes, Applications in Dietary Assessment, National Academy Press, Washington, D.C.
4. T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, 2015
5. WHO website
6. Türkiye Halk Sağlığı ve Sağlık Bakanlığı website
Ders Kaynak Önerilen:
1. Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, New York, 2nd Ed.
2. Lee RD, Niemann DC (2007). Nutritional Assessment. McGrawHill, Boston, 4th Ed.
3. Institute of Medicine (IOM). (2000).Dietary Reference Intakes, Applications in Dietary Assessment, National Academy Press, Washington, D.C.
4. T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, 2015
5. WHO website
6. Türkiye Halk Sağlığı ve Sağlık Bakanlığı website
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri