v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES329 - Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Besin Tüketim Durumu Değerlendirme Yöntemleri
Ders Kodu: BES329
Dönem: 05
Teorik: 2
Uygulama: 0
Laboratuar: 0
Kredi: 2,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Seçmeli
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Dr.Öğr.Üyesi Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Beslenme durumunun değerlendirilmesinde besin tüketim kayıtlarını alınmasının önemi, farklı besin tüketimi kayıt yöntemleri, bunların güçlü ve zayıf yönlerini öğretmek, besin tüketim verilerinden enerji ve besin ögesi alımlarının hesaplanmasını kavratmak
Dersin İçeriği: Besin tüketim kayıtlarının alınmasının önemi, farklı besin tüketim kayıt yöntemleri ve bu yöntemlerin güçlü-zayıf yönleri, kayıt almada kullanılan yeni teknolojiler, farklı yaş gruplarına uygun besin tüketim kayıtları, besin tüketim verilerinden enerji ve besin ögeleri alımının hesaplanması
Ders Kaynak: 1. Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, New York, 2nd Ed.
2. Lee RD, Niemann DC (2007). Nutritional Assessment. McGrawHill, Boston, 4th Ed.
3. Institute of Medicine (IOM). (2000).Dietary Reference Intakes, Applications in Dietary Assessment, National Academy Press, Washington, D.C.
4. T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, 2015
5. WHO website
6. Türkiye Halk Sağlığı ve Sağlık Bakanlığı website
Ders Kaynak Önerilen: 1. Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, New York, 2nd Ed.
2. Lee RD, Niemann DC (2007). Nutritional Assessment. McGrawHill, Boston, 4th Ed.
3. Institute of Medicine (IOM). (2000).Dietary Reference Intakes, Applications in Dietary Assessment, National Academy Press, Washington, D.C.
4. T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, 2015
5. WHO website
6. Türkiye Halk Sağlığı ve Sağlık Bakanlığı website
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları