v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES128 - Sağlıklı Besin Seçimi
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Sağlıklı Besin Seçimi
Ders Kodu: BES128
Dönem: 02
Teorik: 2
Uygulama: 0
Laboratuar: 0
Kredi: 2,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Seçmeli
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Dr.Öğr.Üyesi Leyla TEVFİKOĞLU PEHLİVAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Besin seçimini etkileyen etmenleri (fiziksel, ekonomik, psikolojik ve biyolojik) ve bireylerin doğru besin seçimine yöneltecek modelleri öğretmek
Dersin İçeriği: Yeterli ve dengeli beslenmede besin seçiminin önemi, Besin seçimini etkileyen biyolojik etmenler (açlık, iştah, lezzet vb.),İştah mekanizması ve besin seçimi, İnsanların tat algıları ve besin seçimi (şekerli, tuzlu, ekşi ve acı tatları- besin seçimi), Genetik tat markerleri, Besin seçimini etkileyen ekonomik etmenler (maliyet, fiyat, besine ulaşılabilirlik vb.), Besin seçimini etkileyen fiziksel etmenler (ulaşılabilirlik, eğitim, yemek pişirme bilgisi becerisi ve zaman vb.), Besin seçimini etkileyen sosyal etmenler (kültür, aile, arkadaşlar ve öğün düzeni vb.), Besin seçimini etkileyen psikolojik etmenler(duygudurum, stres ve suçluluk vb.), Besin neofibisi, Beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerini engelleyen etmenler, Yeni besin seçimi öğrenmeyi etkileyen etmenler, Besin seçiminde besin etiketleri ve besin ögesi örüntü profilleri, Çocuklukta besin seçimi, Obezitedebesin seçimi ve lezzet, Besin seçimi ve yeme bozuklukları
Ders Kaynak: 1.Victor R. Preedy, Ronald Ross Watson and Colin R. Martin, 2010. Handbook of Behavior Food and Nutrition. Springer, Electronic Book.

2.RitaOrji, Regan L. MandrykandJulitaVassileva, 2012. Towards a Data-DrivenApproachtoIntervention Design: A PredictivePath Model ofHealthyEatingDeterminants. LectureNotes in Computer Science, 2012, Volume 7284, Persuasive Technology. Design for Health and Safety, Pages 203-214.

3.Richard Shepherd,Monique Raats 2006. The Psychology of Food Choice. CABI, UK.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları