v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES125 - Türk Mutfak Kültürü
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Türk Mutfak Kültürü
Ders Kodu: BES125
Dönem: 01
Teorik: 2
Uygulama: 0
Laboratuar: 0
Kredi: 2,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Seçmeli
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Öğr.Gör. Seher CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Türk mutfağının tarih ve kültürünün ulusal ve bölgesel/yöresel çerçevede yiyecekler, içecekler, bunların hazırlanması, pişirilmesi, işlenmesi ile ilgili bilgiler vermek, bu işlemler için gerekli araç-gereç ve kullanılan yöntemleri öğretmek
Dersin İçeriği: Türk Mutfağının kültürel ve tarihsel gelişimi, Türk Mutfağı’na özgü yiyecek-içecekler, hazırlama-pişirme yöntemlerinin, sofra düzeninin ve kullanılan araç-gereçleri öğrenir, bölgelere/yörelere göre mutfakların tanınması
Ders Kaynak: 1. Kutluay Merdol, T., Beslenme Antropolojisi, Ankara, 2012
2. Toygar K., Berkok N., Ankara Mutfak Kültürü ve Yemekleri, Ankara, 1999.
3. Türk Mutfak Kültürü, TC Kültür Bakanlığı Yayınları
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları