v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES204 - Besin Kimyası Analizleri II
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Besin Kimyası Analizleri II
Ders Kodu: BES204
Dönem: 04
Teorik: 2
Uygulama: 0
Laboratuar: 2
Kredi: 3,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Zorunlu
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Öğr.Gör. Seher CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Fonksiyonel besinler ve insan beslenmesinde içerdiği bileşikler nedeniyle önemli yer tutan besinlerin; kimyasal ve fiziksel özelliklerinin kavranmasını amaçlar.
Dersin İçeriği: Besin kalitesi, besin kalitesini etkileyen etmenler ve besin kalitesinin sübjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri kapsar. Fonksiyonel besinler; prebiyotik ve probiyotikler, genetik modifiye besinler, soya ve soya ürünlerinin incelenmesini içerir. Sebze ve meyveler, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıllar, çay, kahve, kakao ve çikolatanın yapısında bulunan bileşikler ve işlevlerinin anlatılmasını kapsar.
Ders Kaynak: Belitz, HD., Grosch, W. Food Chemistry. Springer-Verlag
Berlin Heidelberg-Germany, 1999.
Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. Marcel Dekker,
INC. New York, 1996
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları