Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES204 - Besin Kimyası Analizleri II
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
15520403732396
Katalog Id:
69506
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Kimyası Analizleri II
Ders Kodu:
BES204
Dönem:
04
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
2
Kredi:
3,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. Seher CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Fonksiyonel besinler ve insan beslenmesinde içerdiği bileşikler nedeniyle önemli yer tutan besinlerin; kimyasal ve fiziksel özelliklerinin kavranmasını amaçlar.
Dersin İçeriği:
Besin kalitesi, besin kalitesini etkileyen etmenler ve besin kalitesinin sübjektif olarak değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri kapsar. Fonksiyonel besinler; prebiyotik ve probiyotikler, genetik modifiye besinler, soya ve soya ürünlerinin incelenmesini içerir. Sebze ve meyveler, yumurta, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıllar, çay, kahve, kakao ve çikolatanın yapısında bulunan bileşikler ve işlevlerinin anlatılmasını kapsar.
Ders Kaynak:
Belitz, HD., Grosch, W. Food Chemistry. Springer-Verlag
Berlin Heidelberg-Germany, 1999.
Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. Marcel Dekker,
INC. New York, 1996
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri