Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 228 - Beslenme İlkeleri II
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
15520403732395
Katalog Id:
69500
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Beslenme İlkeleri II
Ders Kodu:
BES 228
Dönem:
04
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
4
Kredi:
4,0
Akts Kredi:
5,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. Murat GÜRBÜZ
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Besinlerin temel besin öğelerinden olan; vitamin ve minerallerin görevlerinin, besinlerdeki dağılımının, vücuttaki işlevlerinin, çeşitli yaş gruplarındaki gereksinmelerinin, işleme-pişirme esnasında yapılarında meydana gelen değişikliklerin kavranmasını aynı zamanda su ve elektrolitlerin işlev ve öneminin anlaşılmasını amaçlar.
Dersin İçeriği:
Vitamin ve minerallerin sağlıklı beslenmedeki önemi, yapısı,
özellikleri, sınıflandırması, fonksiyonları, kaynakları, günlük
alım önerileri, yetersizliği, aşırı alım ve toksisiteleri. Besinlerin vitamin ve mineral içerikleri, hazırlama ve pişirme yöntemleri sırasında oluşan kayıplar, bazı temel ve geleneksel yemek
tarifelerinin beslenme ilkeleri uygun şekilde laboratuvarda
ortamında uygulanması
Ders Kaynak:
1. Baysal, A. (2004). Beslenme. Hatiboğlu Yayınları:93, 10.Baskı, Ankara.
2. Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrition (Ed by), Blackwell
Publishing Company.
3. Brown, A. (2000). Understanding Food: Principles and Preparation, Wadsworth/Thomson Learning, USA.
4. Berdarier, C.D. (2002). Handbook of Nutrition and Food (Ed by), CRC Press.
5. Mahan, L.K., Stump, S.E. (2004). Krause’s.Food , Nutrition & Diet Therapy (Ed by), 11 th Edition, Elsevier (USA), 2004.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri