Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 203 - Besin Kimyası Analizleri I
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001546048
Katalog Id:
57982
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Kimyası Analizleri I
Ders Kodu:
BES 203
Dönem:
03
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
4
Kredi:
4,0
Akts Kredi:
5,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Besinlerin bileşimi ve özellikleri ile üretim-tüketim arasında
geçen süreçte (üretim, hazırlama, depolama) gerçekleşen
kimyasal değişikliklerin öğretilmesi. Besin kalitesini etkileyen
kimyasal ve fiziksel reaksiyonların irdelenmesi.
Laboratuarlarda besin analizlerinin yapılması ile ilgili
çalışmalara zemin hazırlayacak pratik eğitimin verilmesi.
Dersin İçeriği:
Çözeltiler ve kolloid sistemler incelenir, karbonhidrat, protein ve yağların yapısı, sınıflandırılması, özellikleri ve bu besin öğeleriyle yapılan kalitatif, kantitatif testleri içerir.
Enzimlerin yapısını, sınıflandırılmasını enzim aktivitesini etkileyen etmenleri, bu etmenlerin besinlerde bulunuşlarını ve besin sanayisinde kullanım alanlarını kapsar.
Besinlerde bulunan pigmentler, tat ve koku öğeleri ve bunların özelliklerini işlevlerini incelenir
Ders Kaynak:
Ders Kaynak Önerilen:
Belitz, HD., Grosch, W. Food Chemistry. Springer-Verlag
Berlin Heidelberg-Germany, 1999.
Fennema OR. Food Chemisrty. Third Ed. Marcel Dekker,
INC. New York, 1996
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri