Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES417 - Besin Etiketleme ve Ambalajlama
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001538110
Katalog Id:
48699
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Etiketleme ve Ambalajlama
Ders Kodu:
BES417
Dönem:
07
Teorik:
1
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
1,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Genel ambalajlama teknikleri ile çeşitli gıda ürünlerinin etiketlenmesi konuları hakkında bilgi vermek.
Dersin İçeriği:
Besin etiketleri, etiketleme yöntemleri, ambalaj materyalleri ve kaplar, kalay ve laklama yöntemleri, korozyon, sülfür kararması ve paslanma, laklama, çok katlı ambalaj malzemeleri, baskılı ambalaj malzemeleri, film ve folyo esaslı ambalajlar ile ambalajlama, modifiye ve kontrollü atmosferde ambalajlama, ambalajlarda çizgi kod sistemi.
Ders Kaynak:
Keleş, F. 2002; Gıda Ambalajlama İlkeleri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları, Erzurum.
Üçüncü, M. 2009; Gıda Ambalajlama Teknolojisi, İzmir.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri