v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES417 - Besin Etiketleme ve Ambalajlama
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Besin Etiketleme ve Ambalajlama
Ders Kodu: BES417
Dönem: 07
Teorik: 1
Uygulama: 0
Laboratuar: 0
Kredi: 1,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Seçmeli
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Genel ambalajlama teknikleri ile çeşitli gıda ürünlerinin etiketlenmesi konuları hakkında bilgi vermek.
Dersin İçeriği: Besin etiketleri, etiketleme yöntemleri, ambalaj materyalleri ve kaplar, kalay ve laklama yöntemleri, korozyon, sülfür kararması ve paslanma, laklama, çok katlı ambalaj malzemeleri, baskılı ambalaj malzemeleri, film ve folyo esaslı ambalajlar ile ambalajlama, modifiye ve kontrollü atmosferde ambalajlama, ambalajlarda çizgi kod sistemi.
Ders Kaynak: Keleş, F. 2002; Gıda Ambalajlama İlkeleri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Yayınları, Erzurum.
Üçüncü, M. 2009; Gıda Ambalajlama Teknolojisi, İzmir.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları