v
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES118 - Besin İşleme Teknolojileri
Ders Bilgileri
Fakulte Adı: SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı: BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı: Lisans
Ders Adı: Besin İşleme Teknolojileri
Ders Kodu: BES118
Dönem: 02
Teorik: 2
Uygulama: 0
Laboratuar: 0
Kredi: 2,0
Akts Kredi: 3,0
Ders Tipi Adi: Seçmeli
Ders Dili: Türkçe
Dersin Koordinatörü: Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi: Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı: Besin işleme yöntemlerini öğrenmek ve farklı besin gruplarına uygulanan teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak.
Dersin İçeriği: Ders besin işleme yöntemleri, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıl, meyve sebze, yağ işleme teknolojisi gibi konuları kapsamaktadır.
Ders Kaynak: Bulduk,sıdıka ve Küçükkömürler, saime Besin Üretim Teknolojisi, G.Ü. Mesleki eğitim Fakültesi Yayınları,No: 15, Ankara, 1995..
Türker, İ. : Fermantasyon Teknolojisi,Ankara
Üniversitesi Basımevi, Cilt 1. 1974.
Cemeroğlu, b. ve Acar, J.. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği Yayını, No: 6, Ankara, 1986.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:

Trakya Üniversitesi

 

İletişim

  • Ders planlarınız ile ilgili sorunlarınızı için aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.           Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Bilg.İşl. Sinan SÖNMEZ                                 Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1175         Bilg.İşl. Süleyman ATAKAN                         Tel: +90 (284) 223 42 10 / 1177
  • Bologna süreci ve süreçlerle ilgili sorunlarınız için
  • Tel: 0 284 235 90 88 Dahili: 5                     E-posta : bolognaofis@trakya.edu.tr Web:https://student.trakya.edu.tr/

2024 KION © Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik Şartları Hüküm ve Koşulları