Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES118 - Besin İşleme Teknolojileri
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001538096
Katalog Id:
48689
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin İşleme Teknolojileri
Ders Kodu:
BES118
Dönem:
02
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
2,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Besin işleme yöntemlerini öğrenmek ve farklı besin gruplarına uygulanan teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak.
Dersin İçeriği:
Ders besin işleme yöntemleri, süt ve süt ürünleri, et ve ürünleri, tahıl, meyve sebze, yağ işleme teknolojisi gibi konuları kapsamaktadır.
Ders Kaynak:
Bulduk,sıdıka ve Küçükkömürler, saime Besin Üretim Teknolojisi, G.Ü. Mesleki eğitim Fakültesi Yayınları,No: 15, Ankara, 1995..
Türker, İ. : Fermantasyon Teknolojisi,Ankara
Üniversitesi Basımevi, Cilt 1. 1974.
Cemeroğlu, b. ve Acar, J.. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği Yayını, No: 6, Ankara, 1986.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri