Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES308 - Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme II
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001534638
Katalog Id:
45697
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme II
Ders Kodu:
BES308
Dönem:
06
Teorik:
3
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
3,0
Akts Kredi:
5,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Prof.Dr. Aydan ERCAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Toplu Beslenme Sistemleri Organizasyonu yönetim prosedürünün, Hijyen/HACCP ilkelerinin uygulanış şeklinin, maliyet kontrolünün ve yönetici diyetisyen sorumluluklarının öğretilmesini amaçlar.
Dersin İçeriği:
Toplu Beslenme Sistemlerinde personel yönetimi, mutfak planı oluşturma, çeşitli hazırlama ve pişirme teknikleri, hijyen/HACCP ve maliyet kontrolünü içerir.
Ders Kaynak:
1-Gisslen W, Essentials of Professional Cooking, John Wiley
& Sons Inc, USA, 2004
2-Marriott N G, Principles of Food Sanitation, Fourth Edition,
An Aspen Publication, Gaithersburg, Mayland, 1999
3-Axler B H, Litrides CA. Ctyles of Food Service .Food and
Beverage Service, John Willey & Sons. USA, 1990.
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri