Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES410 - İşlevsel Besinler
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001538138
Katalog Id:
48726
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
İşlevsel Besinler
Ders Kodu:
BES410
Dönem:
08
Teorik:
1
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
1,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
İşlevsel besinlerin tanımı,bileşenleri ve özellikleri, işlevsel
besinlerin hastalıkları önleme ve yaşam kalitesini
yükseltmedeki rolleri,işlevsel besinlerle ilgili son gelişmeler ve yapılan çalışmalar
Dersin İçeriği:
Beslenme bilimindeki son gelişmeler, yaşam kalitesinin
önemi, işlevsel besinlerin tanımı, tarihçesi, işlevsel
besinler ile ilgili uluslararası gelişmeler,
- İşlevsel besin bilimi, işlevsel besin bilimi ile ilgili
bilimsel temeller,
- İşlevsel besin biliminin amacı, işlevsel besin bilimine
teknolojik bakış,
- İşlevsel besin bileşenleri ve özellikleri, işlevsel
besinlerin hastalıkları önleme ve yaşam kalitesini
yükseltmedeki rolleri
Ders Kaynak:
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri