Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES219 - Beslenmede Sıvı Yönetimi
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001538098
Katalog Id:
48692
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Beslenmede Sıvı Yönetimi
Ders Kodu:
BES219
Dönem:
03
Teorik:
1
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
1,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
İçeceklerin özellikleri ve beslenmedeki yerlerini tanımlayarak beslenme ve diyetetik alanında kullanımları.
Dersin İçeriği:
İçeceklerin genel özellikleri, enerji ve besin öğeleri içerikleri, günlük beslenmedeki yerleri ve servis şekillerini kapsar.
Ders Kaynak:
1. Ötleş S, Akçicek E.İçecekler,Palme Yayıncılık, Palme Yayınları No: 549, Ankara, 2010.
2. Baysal A. Beslenme, Hatipoğlu Yayınları, 2011.
3. Ulusal ve uluslararası dergiler
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri