Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 209 - Genel Mikrobiyoloji
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001523738
Katalog Id:
37577
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Genel Mikrobiyoloji
Ders Kodu:
BES 209
Dönem:
03
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
2
Kredi:
3,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Dr.Öğr.Üyesi HAKAN KUNDURACILAR
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Genel olarak mikroorganizmaların özelliklerinin öğrenilerek korunma yolları hakkında bilgi edinilmesini amaçlar.
Dersin İçeriği:
Temel Mikrobiyoloji ve temel immünoloji
Ders Kaynak:
Brooks GF, Butel JS, Morse SA. Appleton and Lange,
Jawetz, Melnick and Adelberg’s Medical Microbiology,
Bilgehan H. Temel Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Bilimi
Fritz K. (Çev:Küçüker MA.) Tıbbi Mikrobiyoloji
Jawetz E. Medical Microbiology
Solak M, Şengil AZ. Moleküler Genetik ve Rekombinant DNA teknolojisi.
Unat EK. Temel Mikrobiyoloji
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri