Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - BES 212 - Besin Mikrobiyolojisi
Fakulte:
10
Bolum:
4
Ders Id No:
9016001527373
Katalog Id:
40391
Ders Tipi:
0
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
BESLENME VE DİYETETİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Besin Mikrobiyolojisi
Ders Kodu:
BES 212
Dönem:
04
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
2
Kredi:
3,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Zorunlu
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Bakteriler ve diğer mikroorganizmalar, mikroorganizma florası, dezenfeksiyon, sterilizasyon, besinler aracılığıyla meydana gelen hastalıklar, yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve üretiminde mikroorganizmaların önemi, HACCP.
Dersin İçeriği:
Besinlerin üretiminde, bozulmasında ve besinlerle insanlara
enfeksiyon hastalıklarının bulaşında mikrobiyolojinin yeri.
Ders Kaynak:
Food Microbiology, Fundementals and Frontiers, Doyle MP,
Beuchat LR, Montville TJ (eds). American Society for
Microbiology Press, Washington DC
Ders Kaynak Önerilen:
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri