Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - HEMŞİRELİK - HEM 325 - Toplum Beslenmesi
Fakulte:
10
Bolum:
1
Ders Id No:
15520403732356
Katalog Id:
69465
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
HEMŞİRELİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Toplum Beslenmesi
Ders Kodu:
HEM 325
Dönem:
05
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
2,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Araş.Gör.Dr. Deniz EREN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Öğrencileri beslenme durumunu saptama yöntemleri, toplumda beslenme ile ilişkili olarak karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri hakkında bilgilendirmektir
Dersin İçeriği:
Toplum beslenmesinin tanımı, beslenme durumunu saptama yöntemleri,
Toplum genelinde ve riskli gruplarda beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi, besin tüketim araştırmaları, besin tüketiminin saptanması ve değerlendirilmesi, besin ve beslenme politikaları hakkında bilgiler yer alır.
Ders Kaynak:
1.Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi, 2015 http://www.bdb.hacettepe.edu.tr/TOBR_kitap.pdf Erişim Tarihi: 11.10.2018
2.Bilge A. ve ark. Hekim gözüyle sağlıklı beslenme ve öne çıkan güncel konular inceleme ve değerlendirme. Öncü basımevi, 2013. s: 9-47.
3.Ardahan M., Akdeniz C. Toplumun Sağlık Durumunun Değerlendirilmesinde Sistematik Bakış Açısı: Toplum Hemşireliği Süreci. Sağlık ve Toplum, 2018, 28(1):17-25.
4.Pekcan G. Türkiye’de Beslenme ve Sağlık Durumu. Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, II. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, 2009, Ankara.
5.Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu, 2017 https://www.tarimorman.gov.tr/ABDGM/Belgeler/Uluslararas%C4%B1%20Kurulu%C5%9Flar/SOFI_2017_TUR.pdf “Erişim tarihi: 11.02.2019”.
6.Meseri R. Türkiye'de Sağlıklı Beslenme Politika ve Uygulamaları. Toplum ve Hekim, 2010, 25(3):198-206..
7.Sağlık Bakanlığı Saha Personeli İçin Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali, Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi, 2012, https://sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/toplumbeslenmesi.pdf “Erişim tarihi: 10.02.2019”.
8.Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, 2013. http://www.ekmekisrafetme.com/Pages/HaberDetay.aspx?haberId=120 “Erişim tarihi: 15.02.2019”.
Ders Kaynak Önerilen:
Power point sunumlar, bilgisayar, projektör, akıllı tahta.
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri