Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Bologna
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Erasmus Kalite Politikası
Duyurular
Haberler
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
Geri
Yazdır
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - HEMŞİRELİK - HEM213 - Beslenmeye Giriş
Fakulte:
10
Bolum:
1
Ders Id No:
9016001545883
Katalog Id:
57766
Ders Tipi:
1
Ogretim Duzeyi:
2
Ogretim Turu:
1
Ders Bilgileri
Fakulte Adı:
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Bölüm Adı:
HEMŞİRELİK
Öğretim Düzeyi Adı:
Lisans
Ders Adı:
Beslenmeye Giriş
Ders Kodu:
HEM213
Dönem:
03
Teorik:
2
Uygulama:
0
Laboratuar:
0
Kredi:
2,0
Akts Kredi:
3,0
Ders Tipi Adi:
Seçmeli
Ders Dili:
Türkçe
Dersin Koordinatörü:
Bölüm Başkanlığı / Ana Bilim Dalı Başkanlığı
Öğretim Üyesi:
Öğr.Gör. SEHER CAN
Dersin Yardımcıları:
Dersin Amacı:
Sağlık ve beslenme arasındaki ilişkinin kurulması, besin öğelerinin ve besin grupların yeterli ve dengeli beslenme açısından öneminin kavratılması, enerji metabolizması, zayıflık ve obezitenin nedenleri ve beslenme şekillerinin öğretilmesi, yiyecekleri saklama hazırlama ve pişirme koşullarının sağlık açısından öneminin öğretilmesi, yaş gruplarına göre beslenme ve yaygın görülen hastalıklarda beslenme konularının öğretilmesi amaçlanır.
Dersin İçeriği:
Bu ders; beslenme ve sağlık, besin öğeleri; karbonhidratlar, lipitler, proteinler, su ve mineraller, vitaminler, diğer içecekler, enerji metabolizması, zayıflık ve obezitede beslenme ilkeleri, besin gurupları, yiyeceklerin işlenerek saklanması, gebe ve emzikli kadınların beslenmesi, bebeklerin ve çocukların beslenmesi, malnütrisyon ve metabolik hastalıklarda beslenme, yaşlıların beslenmesi, işçilerin beslenmesi, sporcuların beslenmesi konularını içerir.
Ders Kaynak:
1)Baysal A (2004). Beslenme, 10. Basım, Hatipoğlu Yayınları, Ankara.
2)Baysal A (2002). Genel Beslenme, 11.Basım, Hatipoğlu Yayınları, Ankara.
3)Ersoy G.(2005). Egzersiz ve Spor Performansı için Beslenme, Ankara.
4)Güneş Z. (1998). Spor ve Beslenme. Bağırgan Yayınevi, Ankara.
5)Kutluay Merdol M., Başoğlu S. (1997). Beslenme ve Diyetetik Açıklamalı Sözlük, Hatipoğlu Yayınları, Ankara.
Ders Kaynak Önerilen:
Düz anlatım, soru-cevap, görsel-işitsel araçlar, grup çalışması, rol play
Diğer Bilgiler
Ön Koşul Dersleri:
Ön Koşul:
Web Sitesi:
Etik Kurallar:
Ölçme Değerlendirme Yönetimi:
Ders Bilgileri
Genel
Akts İş Yükleri
Dersin Öğrenme Çıktıları
Haftalık Konular
Değerlendirme Sistemi
Dersin Program Cıktılarına Katkısı
Dersin Kategori Listesi
Eğitim Öğretim Yöntemleri